Wolf Theiss

SHQIPËRI

Ndërkohë që Shqipëria vazhdon në rrugën e saj për liberalizimin e regjimit të investimeve të huaja, qeveria ka ndërmarrë një sërë masash që përmirësojnë klimën e biznesit në vend, duke ristrukturuar nëpërmjet reformave elektronike procedurat e ndryshme me të cilat përballet biznesi, dhe duke ndërmarrë reforma gjithpërfshirëse strukturore që ndikojnë si në përmirësimin e legjislacionit në sektorë të ndryshëm ashtu edhe në vendosjen e një regjimi fiskal më të mirë për shoqëritë.

Nga ana tjeter, ndryshimet e vazhdueshme në kuadrin ligjor paraqesin sfida të mëdha për investitorët. Ekipi i avokatëve të Wolf Theiss është veçanërisht i aftë të këshillojë mbi legjislacionin e ri të Shqipërisë; kjo pasi avokatët shpesh janë thirrur si eksperte dhe kanë dhënë kontribut të rëndësishëm në hartimin e legjislacionit të ri.

Menjëherë pas hapjes në vitin 2004, zyra jone e Tiranës u kthye në lider në tregun e brendshëm për sa i përket transaksioneve komplekse në Shqipëri. Ekipi lokal përbëhet nga 10 avokatë, të cilët janë të specializuar dhe këshillojnë në te gjithë fushat  e legjislacionit për biznesin, me fokus të veçantë në ligjin për shoqërite tregtare, bankë dhe financë, projekte dhe pasuri të paluajtshme.

Ekipi i avokatëve tanë, ka krijuar ekspertizë të gjerë në sajë të përfshirjes në mjaft projekte të rëndësishme ndërkombëtare (cross-border) si me vendet fqinje, ashtu edhe me vende anëtare të Bashkimit Europian. Kombinimi i ekspertizës dhe kontakteve lokale, me njohuritë dhe ekspertizën që ofron në tërësi rrjeti i zyrave të Wolf Theiss, bën që ekipi ynë i Tiranës të japë gjithmonë zgjidhje të suksesshme edhe për çështjet më komplekse dhe të pa trajtuara më parë në treg.

KONTAKTO

WOLF THEISS Zyra në Shqipëri

Eurocol Center, kati 4rt
Rruga Murat Toptani
AL - 1001 Tiranë
T. +355 4 2274 521
E. tirana@wolftheiss.com

PARTNER MENAXHUES

Sokol Nako
Sokol
Nako
Partner
T. +355 4 2274 521
F. +355 4 2274 521
Murat Toptani Street
1001 Tirana
Albania
NJOFTIME PËR SHTYP

Newssquare  Wolf Theiss Tirana advising the Lead Managers in the Albanian 650 Million Euro Eurobond

Tirana, 10 June 2020 – Wolf Theiss Tirana's partner Sokol Nako and associate Kristaq Profkola acted as local counsels to the Joint Lead Managers,...

Newssquare  Wolf Theiss Tirana advised European Investment Fund ("EIF") in a 25 million-euro Agreement with Alpha Bank

Tirana, 11 July 2019 - Wolf Theiss Tirana's Partner Sokol Nako and Associate Kristaq Profkola advised the European Investment Fund (EIF) in a 25...

Newssquare  Wolf Theiss Tirana advised the Greek Telecommunications Group OTE in the Agreement to sell Telekom Albania

Tirana, 16.01.2019 – Wolf Theiss Tirana advised OTE in the agreement to sell its controlling stake in Telekom Albania

Newssquare  Wolf Theiss Tirana advised the Lead Managers in the Albanian EUR 500 million Eurobond Issue

Tirana, November 2018 – Wolf Theiss acted as local counsel advising the lead managers in the Albanian EUR 500 million Eurobond issue

Newssquare  Wolf Theiss Tirana advised the Italian SNAM S.p.a. in its new Joint Venture Agreement with the Albanian state-owned Gas Infrastructure Operator Albgaz sha

Tirana, June 2018 – Wolf Theiss Tirana acted as local counsel for the Italian SNAM S.p.a in its new joint venture agreement with the Albanian...

Newssquare  Wolf Theiss Advises Chinese Home Appliance Producer Hisense In Takeover Of Gorenje

On 28 June 2018, the China-based producer of home appliances, HISENSE, announced the successful outcome of its takeover offer for the shares in the...

Newssquare  WOLF THEISS NAMED "CENTRAL AND EASTERN EUROPE LAW FIRM OF THE YEAR" AT CHAMBERS EUROPE AWARDS FOR EXCELLENCE

Vienna/London – 11 April 2017 – Wolf Theiss has been named "Central and Eastern Europe Law Firm of the Year" in this year's Chambers Europe Awards....

Newssquare  M&A SPOTLIGHT: CEE – WOLF THEISS CORPORATE MONITOR FY 2016

Vienna/London, 16 February 2017 – 98 percent of dealmakers say they are more likely to invest in Central, Eastern and South-Eastern Europe (CEE/SEE)...

Newssquare  Mergermarket names Wolf Theiss CEE M&A Legal Adviser Of The Year 2016

Vienna, 9 December 2016 – Wolf Theiss was named the CEE M&A Legal Adviser of the Year 2016 by MergerMarket at an awards gala in London on 8 December....

Newssquare  WOLF THEISS AND MERGERMARKET RELEASE INSIDE CORPORATE STUDY ON M&A

Vienna, London 17 March 2016 – Poland, the Czech Republic and Romania are the most likely Central and Eastern European (CEE) and South Eastern...

NJOFTIME PËR KLIENTË / GAZETA

Newssquare  New EU regs on e-commerce likely to bolster transparency and innovation (are the critics wrong?)

Although some observers have criticized the EU's new regulations on e-commerce for being too soft on platforms of online intermediation services and...

Newssquare  COVID-19 AND RECAPITALISATION STATE AID: PUBLIC SUPPORT FOR COMPANIES IN THE FORM OF EQUITY OR HYBRID CAPITAL INSTRUMENTS

On 19 March 2020, the European Commission ("Commission") adopted a new Temporary Framework for EU State aid. With the adoption of the Temporary...

Newssquare  LESSONS LEARNED: ACQUIRING PROTECTIVE FACE MASKS IN THE COURSE OF A PANDEMIC

In the midst of the current Covid-19 crisis, there is an unprecedented worldwide demand for protective face masks. Despite various efforts by the EU...

Newssquare  COVID-19: IS STATE AID AVAILABLE FOR EMPLOYERS IN TROUBLE?

Welcome to this special Client Alert from the Wolf Theiss Employment team, in which we look at the availability of state aid by country for employers...

Newssquare  Coronavirus - FAQs for lenders: Impact on financing Update on current situation in CEE / SEE

The coronavirus and the drastic measures to curb cases of the novel COVID-19 pandemic have serious macroeconomic consequences. Closed production...

Newssquare  Coronavirus and the obligation to continue to pay rent

Welcome to this special Client Alert of the Wolf Theiss Real Estate team, in which we address the impact of the Coronavirus outbreak on lease...

Newssquare  M&A in times of Covid-19 – Watch out for new developments

We expect that the world of M&A will look quite different in the coming weeks. Will M&A die down completely? Probably not, even though there might be...

Newssquare  CORONAVIRUS AND THE WORKPLACE: EMPLOYERS' QUESTIONS AND THE LAW

Our lawyers from 13 different jurisdictions have shared legal insights and best practices for employers for both prevention, potential and confirmed...

Newssquare  Tax Newsletter - Austria 3/2019

In this issue of our International Tax Newsletter, we have brought together the most important developments in tax law in the CEE/SEE region. This...

Newssquare  Tax Newsletter - Austria 2/2019

We hope you are curious to read the next issue of our International Tax Newsletter. The second edition this year covers the following topics from the...

Newssquare  TAX NEWSLETTER - AUSTRIA 1/2019

We hope you are curious to read the next issue of our International Tax Newsletter. The first edition this year covers the following topics from the...

Newssquare  TAX NEWSLETTER - AUSTRIA 4/2018

We hope you enjoyed the holidays and are now curious to read the next issue of our International Tax Newsletter. In this edition, we have included...

Newssquare  Resale Price Maintenance in the Digital Age

European commission issues its first resale price maintenance decisions in over a decade fining four consumer electronics manufacturers for fixing...

Newssquare  Wolf Theiss Employment Spotlight – January 2018

May employers in Serbia access their staff's e-mails and what happens if employees in Romania record conversations with their managers or HR...

Newssquare  Wolf Theiss Employment Spotlight - December 2017

Recall from annual leave in Poland & background checks in Slovenia - do you know the legal framework behind it? No? Read the latest edition of our...

Newssquare  Wolf Theiss Employment Spotlight - November 2017

Using fingerprints for recording attendance at work in Bosnia & Herzegovina & working from home at the employee's request in Croatia. These are the...

Newssquare  Wolf Theiss Employment Spotlight - October 2017

Did you know that there are limits to an employee's free speech in Hungary or would you know what's the limit to daily work hours in Austria. Read the...

WOLF THEISS GUIDA

Newssquare  M&A Spotlight: CEE / Wolf Theiss Corporate Monitor FY 2019

Newssquare  The Wolf Theiss Guide to: Corporate Investigations in Central, Eastern and Southeastern Europe

The 2019 Wolf Theiss Guide to: Corporate Investigations in Central, Eastern and Southeastern Europe is intended to be a resource tool highlighting the...

Newssquare  GDPR one year later

One year has passed since the most important reform of European data protection laws in the last 25 years was implemented.

Newssquare  M&A Spotlight: CEE / Wolf Theiss Corporate Monitor FY 2018

150 senior-level executives were asked to share their experiences and outlook on M&A in the CEE/SEE region and their expectations for the future....

Newssquare  The Wolf Theiss Guide to: Dispute Resolution in Central, Eastern & Southeastern Europe

This 2018 Wolf Theiss Guide to Dispute Resolution in Central, Eastern & Southeastern Europe is intended as a practical guide to the general principles...

Newssquare  The Wolf Theiss Guide to: International Arbitration in Central, Eastern & Southeastern Europe

This 2018 Wolf Theiss Guide to International Arbitration in Central, Eastern & Southeastern Europe is intended as a practical guide to the general...

Newssquare  The Wolf Theiss Guide to: Handling Business Crime Cases in Central, Eastern & Southeastern Europe

This 2018 Wolf Theiss Guide to Handling Business Crime Cases in Central, Eastern & Southeastern Europe is intended as a practical guide to the general...

Newssquare  The Wolf Theiss Guide To: Licensing of Electricity and Gas Wholesale Activities in Central, Eastern & Southeastern Europe

Wolf Theiss is pleased to publish the second edition (2018) of "The Wolf Theiss Guide To: Licensing of Electricity and Gas Wholesale Activities in...

Newssquare  CURRENT STATUS OF AMLD 4 IN CEE

The EU 4th Anti-Money Laundering Directive (AMLD 4) was published in the Official Journal of the European Union on 5 July 2015 and should have been...

Newssquare  M&A Spotlight: CEE / Wolf Theiss Corporate Monitor FY 2017

Welcome to the newest edition of the WOLF THEISS Corporate Monitor’s M&A Spotlight on Central and Eastern Europe ("CEE"), which we are proud to...

Newssquare  Energy Efficiency in Central, Eastern & Southeastern Europe

Wolf Theiss is pleased to publish the first edition (2017) of "The Wolf Theiss Guide to: Energy Efficiency in Central, Eastern & Southeastern Europe"...

Newssquare  M&A Spotlight: CEE / Wolf Theiss Corporate Monitor FY 2016

Welcome to the newest edition of the WOLF THEISS Corporate Monitor’s M&A Spotlight on Central and Eastern Europe ("CEE"), which we are proud to...

Newssquare  Restructuring Loans and Enforcement of Security

The most important lessons learned since the collapse of Lehman Brothers are that no bank is too big to fail and that national banking systems are...

Newssquare  Generating Electricity from Renewable Sources in Central, Eastern & Southeastern Europe

Wolf Theiss is proud to announce the release of the seventh edition of its flagship publication "The Wolf Theiss Guide to Generating Electricity from...

Newssquare  Waste to Energy in Central, Eastern & Southeastern Europe

Wolf Theiss is pleased to publish the first edition (2016) of "The Wolf Theiss Waste to Energy Guide in Central, Eastern and Southeastern Europe" (the...

Newssquare  INSIDE CORPORATE - Corporate Monitor FY 2015

Together with Mergermarket, we have analysed the main drivers and challenges for corporate transactions in 2016 and beyond in each of the countries...

Newssquare  WOLF THEISS Corporate Monitor FY 2014

INSIDE CORPORATE is a study of M&A activity - alongside macroeconomic and legal developments - in Central, Eastern and South Eastern Europe (CEE and...

Newssquare  WOLF THEISS Corporate Monitor HY/2 2013

We are delighted to announce that the second edition of the INSIDE CORPORATE – WOLF THEISS CORPORATE MONITOR report was published on February 6, 2014...

Newssquare  Public Debt Management in Central, Eastern & Southeastern Europe

Sovereign bond issues, derivatives and finance transactions with public bodies. In the aftermath of the Financial Crisis of 2009, the issuance of...

Newssquare  WOLF THEISS Corporate Monitor HY 1 / 2013

The Corporate Monitor will be released semi-annually and summarises key developments in “our” 13 jurisdictions. In cooperation with CEEMEA, we shed...

Find a Lawyer

Top