Wolf Theiss

Wolf Theiss publica cea de-a sasea editie anuala a Ghidului privind generarea energiei electrice din surse regenerabile

WOLF THEISS PUBLICĂ CEA DE-A ŞASEA EDIŢIE ANUALĂ A GHIDULUI PRIVIND GENERAREA ENERGIEI ELECTRICE DIN SURSE REGENERABILE ÎN EUROPA CENTRALĂ ŞI DE SUD-EST

Bucureşti, 30 aprilie 2015 – WOLF THEISS a lansat cea de-a şasea ediţie a Ghidului privind generarea energiei electrice din surse regenerabile.

Ediția din acest an vine cu amendamente importante la nivelul cadrului legislativ al fiecărui stat şi cu un capitol mai detaliat despre motorul dezvoltării energiei electrice din surse regenerabile în Europa Centrală şi de Sud-Est. Ghidul a fost prezentat publicului în cadrul evenimentului „Access to the Grid“ organizat de GovNet Conferences în Bucureşti.

De la publicarea primei ediţii în 2010, Ghidul de energie regenerabilă a reafirmat și consolidat expertiza WOLF THEISS în domeniu. Bryan W. Jardine, Partener Wolf Theiss, coordonatorul publicației, a declarat: „Această publicaţie este rezultatul eforturilor concentrate și laborioase depuse de avocații specializati din cadrul birourilor Wolf Theiss şi subliniază angajamentul pe termen lung al firmei noastre faţă de acest sector dinamic şi în plină dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est.“

Europa Centrală şi de Sud-Est a devenit rapid una dintre principalele destinaţii de investiţii pentru participanţii din sectorul energiei regenerabile. Acest fenomen reprezintă consecinţa mai multor factori, printre care:

(i)             Directiva UE „20-20“ din mai 2009 care impune ca toate statele membre să genereze un procent mai mare de energie internă din surse regenerabile, în vederea reducerii emisiilor de carbon;

(ii)            programe atractive de subvenţionare, implementate de-a lungul timpului, cu scopul de a promova generarea energiei electrice din surse regenerabile;

(iii)           nevoia crescută de independenţă şi securitate energetică într-o regiune încă dependentă de sursele ruseşti de energie; şi

(iv)          creşterea generală a cererii de energie din partea consumatorilor casnici, pe măsură ce această regiune continuă să evolueze şi să se dezvolte din punct de vedere economic.  Una dintre temele principale ale acestei a şasea ediţii anuale (2015) a Ghidului WOLF THEISS de energie regenerabilă este noul sistem de promovare adoptat recent în Polonia.

Aşteptată de mulţi ani în industria energiei regenerabile, noua lege poloneză privind sursele de energie regenerabilă a fost publicată în Jurnalul Oficial în aprilie 2015.

Pentru instalaţiile care generează energie electrică începând cu data de 1 ianuarie 2016, aceasta introduce un sistem de bonusuri garantate, prin contracte pentru diferenţă (CDF) similare celor aplicate în prezent în Regatul Unit, atribuite prin licitaţie.

Pentru a vizualiza ghidului puteţi intra AICI.

For further information please contact

Barbara Fürchtegott
Barbara